6 Mart 2009 Cuma

Vanilyalı Pandispanya

8 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı şeker
10 silme yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 + 1/3 su bardağı un
120 gr. tereyağ (oda ısısında yumuşatılmış)

Fırınımızı 175 derecede ısıtıyoruz.
Yumurtaları kabuğu ile sıcak su dolu bir kabın içine koyup bekletin, bu arada diğer malzemeleri hazırlayın.
Çukur bir cam kabı, içi kaynar su dolu bir tencerenin içine yerleştirin. Sıcak suda beklemekte olan yumurtaları cam kabın içine kırın. Tuz ve şekeri ekleyin. El mikseri ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.
Cam kabı sıcak su dolu tencereden çıkarın ve bu kez karışım soğuyana kadar mikserle çırpmaya devam edin.
Nişasta ve unu eleyerek bir kaba alın, yumurtalı karışıma yavaşça ekleyip çırpma teliyle karıştırın en son tereyağınıda ekleyip kısa bir süre daha çırpın.
Kalıbınızı yağlı kağıtla kaplayın, kenarlarını yağlamayın ve karışımı kalıba boşaltın. Isıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin.
Fırından çıkan pandispanyayı telin üzerine ters çevirip soğumasını bekledikten sonra kalıptan çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails