6 Mart 2009 Cuma

Kakaolu Pandispanya

6 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağından biraz fazla un
1 çorba kaşığı limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
1-2 çorba kaşığı kakao

Öncelikle fırınımızı 175 dereceye ayarlıyor ve ısıtıyoruz. Kakao ile unu karıştırıp en az 2 defa elekten geçiriyoruz.
Yumurta ve şekeri koyu yoğurt kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Limon kabuğu rendesi, vanilya ve limon suyunu katıp biraz daha çırpıyoruz.
Kakaolu elenmiş unu yavaşça yumurtalı karışıma kaşıkla karıştırarak ekliyoruz.
Altına yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza boşaltıyoruz. Kalıbın kenarlarını yağlamıyoruz. 175 derecelik fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails