6 Mart 2009 Cuma

Vanilyalı Pandispanya 18 kişilik

1/2 çay kaşığı limon suyu
9 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
1/3 su bardağı nişasta

Fırını 175 dereceye ısıtın.
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta beyazlarını çukur bir kapta mikserle çırpın, hafifçe köpüklenmeye başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir yandan çırparken bir yandanda şekerin yarısını ekleyin. Beze kıvamına gelene kadar çırpın.
Yumurta sarılarınıda kalan şekerle birlikte mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Çırpma işlemine devam ederken, yarım çay bardağı sıcak su ekleyin.
Vanilya, un ve nişastayı eleyin. Yumurta sarıları ile birlikte karının olduğu kaba koyun, çırpmadan bir kaşıkla karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıdı döşeyin. Karışımı kalıba aktarıp 35 dakika pişirin.

Bu tarif için önemli not: Yumurtaların akları ve sarılarını ayırırken aklarına yumurta sarısının karışmamasına özen gösterin. Sarılara ak karışabilir önemli değil.

2 yorum:

  1. merhabalar,
    bu tarifte kalıp kaç cm?

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Dilek Hanım,
    Bu tarif için 24 - 26 cm' lik bir kalıp uygun olacaktır.
    Sevgiler
    Nesli

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails