7 Mart 2009 Cumartesi

Tereyağlı ev yapımı pasta kreması

6 silme yemek kaşığı un
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
125 gr. tereyağı (oda ısısında)

Sütü kaynatın. Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Unu eleyip kaşıkla karıştırmaya devam edin.
Kaynamış sütü ocaktan alıp yumurtalı karışıma azar azar ekleyin. Unun topaklanmaması için devamlı karıştırın.
Tüm malzeme iyice karışınca tekrar sütü kaynattığımız tencereye alıp kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha bekleyip ateşten alın.
Tereyağını karışıma ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Üzerini örtüp soğumaya bırakın. Soğuyana kadar ara sıra karıştırmaya devam edin. Soğuyunca bir süre buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails