31 Mart 2009 Salı

BEBEK GETİREN LEYLEK PASTA




Geçen haftasonu Özge Hanımın baby shower partisi için hazırladığım leylek pastam. Özge Hanımın siparişi geldiğinde baby shower partisi olduğu için aklıma hemen sevgili Ayşe Yaman' ın yaptığı leylek şeklindeki pasta geldi ve ağzında bebek taşıyan leylek pastasının partiye çok uygun olacağını düşündüm. Düşündüm düşünmesinede yaparken başıma neler geleceğini hiç tahmin etmemiştim:) Çünkü pastanın teslim edileceği günün sabaha karşı saatlerinde ben hala ayakta pastayla uğraşırken "Allahım neydi günahımmm" diye şarkı söylerken buldum kendimi.

Öncelikle googledan pastanın şekline uygun bir leylek resmi buldum ve bunu freehandde üzerinden giderek çizimini çıkardım. Freehand bilgimin pasta yaparken işe yarayacağını hiç düşünmezdim. Kek kalıplarıma göre leyleği içine oturacak şekilde çizdim. Eğer sizinde dijital baskı merkezi olan bir abiniz varsa sizde bu konuda çok şanslısınız demektir. Canım abicim sağolsun bana büyük sabır göstererek yok bu büyük oldu, yok bu küçük oldu diye diye tekrar tekrar leyleğin çiziminin baskısını yaptı bana.


Cumartesi günü saat 12' de teslim edilecek pastamın cuma gününden keklerini pişirmeye başladım, büyük bir pasta olduğu için tam 3 tane kek pişirdim. Pastanın iç kremasını hazırladım. Akşama doğru şeker hamurlarını hazırladım. Ancak gece yarısı ne krema yetti, ne şeker hamuru.

Geceye kadar dinlendirdiğim pandispanyalarımı çok büyük bir korku ile kesmeye başladım çünkü yanlış bir kesim yaparsam geriye dönüş yoktu. Bendede tekrar pandispanya pişirecek hal yoktu. Neyseki kesim fena olmadı. Kaydırmadan becerebildim. Hazırladığım krema sadece leyleğin gövdesine yetti. Kafa ve boyun kısmına ne krema yetti nede içi için çözdürdüğüm frambuazlar. Tekrar krema yap, tekrar frambuaz çözdür derken saatler neredeyse 3 olmuştu. Ben bu sırada akıl sağlığım hakkında ciddi şüpeye düşmüşken, yuvarlak bir pasta yapıp üzerine leylek figürü koymak varken böyle bir işe neden kalkıştığımı düşünüyordum. Ertesi günede bir başka pasta siparişim vardı ve bir yandanda onu nasıl çıkarıcağımı düşünüyordum. Dayanamadım birkaç saatliğine uyku molası verdim. Bu sırada kremanın soğumasını bekledim.

Neyseki ertesi gün saat tam 12' de pastam bitmişti:) Buzdolabıma ve elimdeki en büyük pasta kutusuna ancak sığdığı için alt kartonunu bu kadar büyük kesebildim. Bu yüzden

leyleğin bebeği biraz küçük kalmak zorunda kaldı. EEE bu kadar kusurda olsun artık:)

1 yorum:

  1. slm...
    yaptiginiz tum pastalara hayran kaldim hem becerinizden hemde emeginizden dolayi sizi kotluyorum
    ben bu konuda daha cok yeniyim :))
    oyreneceigim cok sey var

    pasta yapiminda sizlere kolayliklar dilerim

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails
free counters